Így lehet megszabadulni az ágyi poloskáktól

Szponzorált tartalom

Ágyi poloskák elleni védekezés

Ágyi poloska : a legtisztább lakásokban megtelepedhet.
Honnan ismerhetjük fel a jelenlétét otthonunk területén?
Hogyan néz ki az ágyi poloska csípése?

Maga az állat 0.5 – 0.7 centiméter lehet, laposabb kinézetű, sötétbarna árnyban megforduló élősködő mely az állatok és emberek véréből nyerni fent maradásához szükséges tápanyagot.

Az ágyi poloska a világ minden eldugott vagy szem előtt lévő helyszínén megtalálható, de lelőhelye a az erősen szennyezett területeken van jelen. Tiszta lakóhelyen is előfordulhat mert irtását végeztem már luxus szállodaláncok területein is!  A megnevezése félrevezethető lehet nem csak az ágy a búvóhelye, megtalálható bútorokban, járműveken, textíliákon, és nem utolsó sorban akár bőröndök tartalmát is ki egészítheti az ágyi poloska. Igazából legtöbbször az ágy matracaiban, és annak szerkezetiben lelhető fel azért mert itt lehetnek legközelebb a táplálékukhoz, az emberi testhez! Ágyi poloska csípése felismerhető!

 Az ágyi poloska olyan élősködő amely az állatok és emberek szervezetéből lecsapolt vérrel táplálja szervezetét ezért más vérszívókkal párhuzamosan az ágyi poloskák is csípnek!Kora estétől a hajnalon át reggelig aktívak, majd jóllakottan a nap keltével búvóhelyükre menekülnek mindaddig míg az éhség újra úrrá nem lesz rajtuk, ezért felismerésük sokszor nehéz feladat. Poloskák megcsípnek minden testrészt amely a takaró alól kilóg vagy éppenséggel nem fed, ezért sokszor az arcon és a bokán nem utolsó sorban a karokon található a poloskák csípési nyomai. A vérszívás által okozott csípés egyáltalán nem fájdalmas és az áldozat nem is veszi észre azonnal, nem kelti fel álmából a fájdalom.

Az ágyi poloska csípése apró kerek alakú, kitülekedik a bőr felszínéből, bőrpír okozta sérülés látható mint a csalán kiütésekor. A csípés bepirosodik, duzzadt lesz és vele együtt járó a viszkető érzés fent maradása. Ellentétben más vérszívók csibéseivel az ágyi poloska étkezése nem minden esetben ismerhető fel szemrevételezéssel! Sok esetben akár több hét is eltelhet a csípés és a viszketés ideje közt.

Ám a legfőbb ismertető jele, hogy nem egy csípés látható a helyen hanem több is található a fertőzött területen ezért az ágyi  poloska csípése összetéveszthető allergiás vagy fertőző betegség okozta bőrpírral.
Ritka jelek az ágyi poloskára utalhatnak. Legritkábban ugyan de a vérszívó jelenlétére utalhat kellemes édes illat amely az ágyi poloskák váladékának jellegzetes szaga. Az elpusztult vérszívók és azok ürüléke sötétvörös pöttyökben láthatóak az ágynemű vagy a matrac sőt még az ágy szerkezeti egységein is. A legfontosabb tényező az idő! A poloskák ugyanis több hónapon át táplálék nélkül csökkentet aktivitási módban képesek a rejtekhelyükön maradni, így egy egy koszt és kvartéj után már nem biztos a fellelhetőségük!

Ebben az esetben is fontos a prevenció a megelőzés!

Az ágyi poloska elleni védekezés  irányában akkor is szükséges lépéseket fontolgatni ha csípéseket nem fedtünk fel magunkon de az vérszívó jelenléte megtalálható az otthonunk területén!

Veszélyes e az ágyi poloska csípés?

Más fertőző vérszívókkal szemben az ágyi poloskák nem terjesztenek veszélyes betegséget, csípésükkel nem juttatnak vírust a szervezetünkben baktériumot nem találhatunk a poloska csípéskor.

Kijelenthetjük, hogy az ágyi poloska csípések nem hordoznak veszélyt az emberi faj számára, ám annál kellemetlenebb a seb viszketése és vizuális jelenléte bárhol helyezkedjen is el a testrészeinken. Előfordulhat az allergiás reakciók megnövekedése ezért a seb kivakarása elfertőződéssel végződhet sokak számára!

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától?

Nem szükséges kétségbe esni az ágyi poloska megszüntetésének irányában, hiszen erre szakosodott rovarirtással foglalkozó cég azonnali releváns választ tud adni a kérdéseinkre.
Kutathatunk az internet sztrádáján is ebben a témában megannyi tartalom elérhető amely bizony sokszor pozitív taktikát jelent e rovar faja ellen.
Kétséget kizáróan a leggyorsabbat a rovarmentességhez ha kártevő irtót hívunk akik progresszívan szállnak szembe a poloska inváziójával!