Ha nyár akkor Balaton, és ha Balaton, akkor vitorlázás a haverokkal!

Szponzorált tartalom

vitorlázás
vitorlázás

Már régóta terveztünk egy ilyen vitorlázós kirándulós valamit, csak mi a bandával, de vagy valamelyikünknek nem volt jó az időpont, vagy… hát COVID volt, és nem épp ez volt a prioritásunk, hanem hogy ne veszítsük el a munkánkat, meg igen… az is, hogy ne haljunk meg, meg ilyen apróságok. Szóval most álltak úgy együtt a csillagok, hogy azt jelezzék: Menjetek, és vitorlázzatok!

A kérdés már csak az volt, hogyan? Mármint azt tudtuk, hogy majd Gyuri lesz a „kapitány” mert neki van vizsgája meg minden, de vitorlása senkinek nem volt, így az maradt, hogy bérelni kell, csak honnan? Így találtunk rá a https://balatonpro.hu/ weboldalra, ahonnan elvileg tudtunk vitorlást bérelni. Az elvilegből nagyon hamar gyakorlatilag lett. A következők voltak a kérdéseink, mielőtt beléptünk volna az oldalra, hogy szétnézzünk: vajon van olyan hajójuk, amire 10 ember felfér, honnan tudunk felszállni a vitorlásra, és van-e olyan opció, hogy csak mi vagyunk, és nincs kapitány, és ami ugye a legfontosabb, mennyibe fog ez nekünk fájni? Na nem mintha nem fizettük volna meg, de az ilyet az ember jobb szereti előre tudni.

Amint kiderült az elvárásaink határozottan teljesíthetőek voltak. 10, de akár még 12 fős vitorlásuk is van, bizony van olyan opció, hogy csak a vitorlást béreljük, és kapitányt hozzá nem. De persze aki azzal szeretné, az is megoldható, hiszen egy vitorlás vizsga nem igazán az, ami mindenki zsebében ott lapul.

Az opciók alapján azon is el kellett gondolkoznunk, hogy csak egy napra, vagy több napra szeretnénk-e bérelni a vitorlást, hiszen mindkettő nagyon jól hangzott és a társaság nagy része szeret túrázni, téblábolni gyalog is, de végül sajnos a mi időnk lett az, ami meg lett szabva. Úgy pedig nem lett volna már fair meg jó se, ha a csapat egy része félúton eltávozik.

A bérlés pedig teljesen korrekt áron volt. Előtte meg kellett adnunk, hogy mikorra szeretnénk bérelni, hány főre meg elérhetőséget, és így kaptunk egy árajánlatot, amit aztán el is fogadtunk. Azért alaposan utána olvastunk a szerződési feltételeknek, és mint kiderült módosítani az időponton csak az azt megelőző 90 nap előtt tudunk, utána nem, de ez nem is kimondottan zavart minket. Az ár 50 százaléka pedig gyakorlatilag foglaló, így ha viharos idő miatt nem tudtunk volna ki menni, akkor esetleg másik időpontot adhattak volna, de pénzbeli visszafizetésre nem lett volna módjuk.

Szerencsére nálunk minden nagyon simán ment és elképesztően jó napban volt részünk, így én csak ajánlani tudom a https://balatonpro.hu/-t.